Optimizarea unui site trebuie sa aduca noi utilizatori si rezultate concrete

Publicat: 09/11/2012 13:00
Categorii: Stiri, noutati Rss feed

Optimizarea unui site trebuie sa aduca noi utilizatori si rezultate concrete

Timpul si resursele pe care le-am folosit pentru a investi in imbunatatirea site-ului lithium.ro si-au demonstrat valoarea. Acum, cand ne apropiem de sfarsitul anului 2012, putem sa recapitulam traseul pe care l-am parcurs, de-a lungul activitatii noastre. Dorinta noastra a fost si ramane multumirea clientilor care apeleaza la noi pentru achizitia de componente si accesorii laptop, oferind servicii si produse de calitate, la preturi accesibile. Pentru a atinge aceasta tinta, am apelat la serviciile Silkweb, lucrand impreuna pentru optimizarea site-ului, pentru cresterea uzabilitatii si marirea ratei de conversie. Rezultatele si-au facut bineinteles apoi aparitia.

Optimizarea unui site pentru motoarele de cautare (SEO) trebuie sa completeze alte procese precum dezvoltarea uzabilitatii si cresterea ratei de conversie. In timp ce SEO se refera la modificarile aduse asupra site-ului pentru a-l face mai accesibil motoarelor de cautare gen Yahoo, Google si a urca in paginile de rezultate in functie de anumite cuvinte cheie, uzabilitatea (“usability”) priveste problema din punctul de vedere al utilizatorului. Astfel, aceasta uzabilitate reprezinta usurinta si eficienta folosirii unei pagini de internet (sau a oricarei interfete electronice), spre satisfactia unui utilizator. In completarea acestora, trebuie mentionata importanta optimizarii ratei de conversie - aceasta este raportul dintre numarul celor care indeplinesc o anumita actiune pe site (achizitie/contactare/inscriere la newsletter etc) si numarul total al vizitatorilor. Mai multe informatii despre rata de conversie si importanta acesteia in procesul de vanzare se pot afla accesand acest link. Desigur, in toata aceasta munca, utilizatorul, viitorul nostru client, este in centrul atentiei.

Site-ul www.lithium.ro continua sa se dezvolte inca in aceste domenii, rezultatele fiind vizibile. In urma unei colaborari alaturi de Silkweb, s-au stabilit strategii de imbunatatire a acestor aspecte importante - pe palierele de optimizare pentru motoarele de cautare, usability si rata de conversie. Domeniul IT, in care activam de mai mult timp, este unul in continua dezvoltare, pe o piata care cunoaste o concurenta acerba, intre mari distribuitori si retaileri. In cazul magazinului online Lithium, schimbarile nu se opresc insa aici - serviciul de plata online este unul securizat, livrarea produselor se face in maxim 24 de ore, transportul este gratuit. Detinem si certificare Trusted.ro - prin Programul National pentru Certificarea Magazinelor Online din Romania.

Infograficul recent, realizat de catre specialistii de la Silkweb, in urma unor astfel de analize si audituri legate de optimizarea on si offsite (prin care a trecut si Lithium) este prezentat mai jos, pentru a crea celor interesati o imagine de ansamblu asupra problemelor cu care se confrunta mare parte din site-urile din tara noastra. Mai multe detalii si explicatii, aferente fiecarui punct, sunt disponibile in momentul in care rezultatul acestui audit seo gratuit va soseste prin email.

infographic audit seo

 

Incearca acum un audit seo gratuit :

Distribuie acest articol

Adauga un comentariu

 (cu http://)

Cos

Nu sunt produse

Total 0,00 lei

Preturile includ TVA

Finalizare comanda

LiveZilla Live Chat Software
Diagnoza si reconditionare baterii laptop

Pareri clienti ( 52 )

Cosmin
Buna ziua! Acum am verificat alimentatorul achiz ...

Remus Lungescu
Am gasit exact ce cautam, un adaptor pentru un mon ...

Raisa Maria
Ma bucur ca am accesat site-ul vostru, sunt foarte ...

Mirela Stoilescu
Buna ziua! Am facut comanda de un alimentator la d ...

Mara Ioana
Va multumesc pentru amabilitatea cu care m-ati tra ...